Zapečené telecí plátky s bramborami, paprikami a lilkem

55
- reklama -

Suroviny

8 větších brambor
4 plátky telecí kýty
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 menší lilek
1 smetana na šlehání
200 g Čedaru
1 cibule
česnek dle chuti
sůl
čertvě mletý pepř
olivový olej
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na velmi tenké plátky. Necháme v osolené vroucí vodě projít cca 2 minuty varem. Scedíme a necháme okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji dozlatova. Vyjmeme.

  3. Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit.

  4. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kolečka, cibuli též.

  5. Všechnu zeleninu vhodíme do výpeku, ochutíme solí a pepřem a zprudka a krátce orestujeme.

  6. Do máslem vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu brambor, kterou potíráme prolisovaným česnekem utřeným se solí. Následuje další vrstva brambor, zase potřeme, dokud nedojdou brambory.

  7. Zalijeme smetanou, poklademe plátky masa a přelijeme šťávou, kterou maso pustilo.

  8. Na maso navršíme orestovanou zeleninu, vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 30 minut zakryté, pak odkryjeme, zasypeme nastrouhaným čedarem a ještě 15 minut dopečeme.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: chuť a styl, upraveno