
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 200 g těstovin
- 300 g šunkového kolena
- 1 střední cibule
- 3 vejce
- sůl, pepř
- tuk (výpek ze slaniny)
- smetana na vaření 12 %
- 1 plechovka malé 170 g Mexico směsi Bonduelle
Postup přípravy receptu
-
Na výpeku ze slaniny orestujeme cibulku. Přidáme nakrájené koleno a taktéž orestujeme.
Přidáme Mexiko směs a „podusíme“ do odpaření nálevu (bez pokličky). -
Smícháme s uvařenými a osolenými těstovinami.
-
Vajíčka osolíme a opepříme, přidáme trošku smetany a vlijeme na těstoviny.
Zapečeme cca 1hodinu na165 st.C (přibližně).
Poznámka od kuchařky
PS: Výpek ze slaniny – 200 g slaniny dáme do mikrovlnky na plný výkon mikrovlnit tak dlouho , až je slanina křupavá. Tu si dáme následně k píívu 🙂 . Výpek slijeme do skleničky a uchováme v chladničce.
Kuchař: cekrops









