
- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích řízků
- sterilované žampiony
- 100 g slaniny
- 1 velká cibule
- 200 g blaťáckého zlata nebo jiného sýru
- 3 dcl kuřecího vývaru
- grilovací koření podle chuti
- sladká červená paprika
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Řízky si nakrájíme na plátky, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Vložíme je do pekáčku a navršíme na ně žampiony, pokrájenou slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr a posypeme paprikou. Celé zalijeme vývarem do výše masa.
-
Přikryjeme alobalem a vložíme do rozpálené trouby na 200C. Přibližně po 15 minutách opatrně sejmeme alobal a pokud je již maso měkké, necháme již odkryté péct ještě dalších 15 minut.
-
Nakonec zapneme na chvilku gril a opečeme svrchu sýr. V pekáčku je hodně šťávy, takže maso je krásně šťavnaté.
Poznámka od kuchařky
Takto lze upravit i jiné maso, krůtí nebo vepřové a vždy je to dobrota.
Kuchařka: 1974andrea