
Suroviny
- 0,5 kg balení širokých nudlí
- 1/2 balíčku mraženého sekaného špenátu
- 1/2 balíčku mraženého pórku či 1 menší čerstvý
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- špetka muškátového květu
- sůl
- pepř
- 15 dkg točeného salámu
- 1 plechovka rajčat
- cukr krystal
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml šlehačky či smetany
- 15 dkg nivy
- 15 dkg eidamu vcelku
- olej
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje téměř doměkka.
-
Cibuli nakrájíme proužky, zpěníme na troše oleje, zaprášíme lžící hladké mouky, orestujeme, zalijeme obsahem plechovky s rajčaty, ochutíme cukrem a solí, provaříme.
-
Přidáme smetanu a po dalším krátkém provaření odstavíme z ohně.
-
Zmzlý špenát a pórek dáme spolu s plátky česneku podusit na trochu oleje, po rozmražení krátce oresujeme, ochutíme muškátem a solí.
-
Těstoviny smícháme se špenátovopórkovou směsí, dáme do vymaštěného pekáčku, na to položíme hromádky salámu nakrájeného na špalíčky, okolo nalijeme rajčatovou omáčku.
-
Posypeme kostičkami eidamu a poklademe plátky nivy.
-
Zapečeme 15min v troubě na 200°C.
Poznámka od kuchařky
Tšstoviny doporučuji nevařit úplně doměkka, v troubě dojdou – jinak by byly jak bláto.