- reklama -
Suroviny
- 1 balení gnocchi (kupuji v Lidlu)
- 400 g mraženého listového špenátu
- 100 g parmazánu
- 1 kelímek 12% smetany
- 1 kelímek zakysané smetany
- sušená smažená cibule
- česnek
- sůl
- strouhanka
- olej nebo sádlo
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku na oleji nebo sádle podusíme špenát, ochutíme ho česnekem, solí, přidáme minimálně dvě hrsti smažené cibulky, půl kelímku 12% smetany a hrst strouhánky.
-
Na pánvi na malém množství tuku opečeme – bez předvaření – gnocchi dozlatova a přimícháme ke špenátu.
-
Ustrouháme parmazán, vmícháme ho do zakysané smetany, přidáme zbytek sladké smetany, hrst strouhánky a trochu sušeného práškového česneku.
-
Špenát a gnocchi přesuneme do zapékací misky, povrch pokryjeme smetanou s parmazánem a zapečeme v troubě – cca 10-15 minut.
-
Povrch lze ozdobit upečenými a osušenými plátky anglické slaniny.
Kuchařka: hosta