
Suroviny
2 porce
- 300 g stehenních nebo prsních řízků
- 300 g oloupaných brambor
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř mletý
- olej
- 120 g sýru Niva nebo jiný, námi oblíbený
- 100 g zakysané smetany
- 2 ks vajec
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky pokrájíme na menší kusy, osolíme opepříme, přidáme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, lžíci oleje a promícháme. Necháme v talíři odležet. Mezitím oloupeme brambory a připravíme smetanovo-sýrovou zálivku tak, že rozšleháme vejce, která rozmícháme se smetanou a následně i s nastrouhaným sýrem. Přidat můžeme i nasekané bylinky dle chuti.
-
Česnekové kuře smícháme se smetanovo-sýrovou zálivkou a nandáme do zapékací mísy, vymazané máslem nebo vyložené pečícím papírem. Mezi maso a na něj naskládáme pokrájené brambory, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme cca 45 minut. Před koncem pečení odklopíme a dopečeme do barvy. Zapékat můžeme i v remosce.
-
Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Snadné, velmi jedlé a z jednoho „hrnce“.









