Zapečené rybí filé (Dělená strava podle LK – Zvířata)

61
- reklama -

Suroviny

0,5 kg mraženého rybího filé
10 vajec
300 ml mléka
sůl
pepř
koření na ryby nebo bylinky
100 g strouhaného tvrdého sýru

Postup přípravy receptu

  1. Filé rozmrazíme a porce klademe na plech. Necháme mezi nimi malé mezery, aby směs pěkně zatekla mezi filé. Posolíme a posypeme kořením.

  2. Vejce rozkvedláme s mlékem, přidáme strouhaný sýr, někdy i bylinky, a touto směsí zalijeme filé na plechu.

  3. Pečeme na 170°C 30 minut, nebo do ztuhnutí vajec.
    Příloha – opět vhodná zelenina.

Poznámka od kuchařky

Je to syté jídlo, zažene hlad na několik hodin a když ne, máte kam chodit ukrajovat.