
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky kotlety bez kosti
- 4 plátky debrecínky nebo kvalitní šunky
- 8 plátků uzeného sýru Krolewski
- 4 plátky Farmářské slaniny
- sůl
- mletý pepř
- 2 střední rajčata
- 1/2 větší červené kápie
- 1 hlávka česneku
- 1 malá cibule
- 200 ml silného masového vývaru nebo použijeme bujonovou kostku
- 1 smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Na každý kousek klademe: plátek šunky a po dvou plátcích sýra.
-
Rolky pevně stočíme a obalíme plátkem slaniny a vložíme do vymazaného pekáčku.
-
Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky.
-
Kápii na kostičky a rajčata na 8 dílů.
-
Tím vším vyplníme prostor mezi rolkami.
-
Do vývaru /bujónu/ vmícháme šlehačku. Tím zalijeme celý obsah pekáčku a pečeme cca. na 180 – 200 st. 60 minut.
-
Doporučuji použít menší pekáček, aby se tekutina moc nezredukovala a zůstalo nám výborné šťávičky.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem použila dušenou rýži, do které jsem vmíchala osmaženou cibulku na oleji a sterilovaný hrášek. Pošmákli jsme si 🙂
Zdroj: www.srecepty.cz
Kuchařka: BILKOVAI









