- reklama -
Suroviny
4 porce
- brambory
- sůl
- máslo
- koření Texas
- římský kmín
- bazalka
- libeček
- pažitka
- sušený česnek
Postup přípravy receptu
-
Brambory si uvaříme ve slupce tak napůl, aby nebyly úplně měkké, scedíme je, necháme trochu vychladnout, abychom je udrželi v ruce a oloupeme.
-
Plech si vymažeme máslem a připravíme brambory tak, že každou přeřízneme napůl a krájíme plátky tak 1 cm tlusté rovnou na plech.
-
Osolíme, posypeme kmínem, bazalkou, libečkem, Texas kořením, pažitkou a česnekem v prášku.
-
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme, jak máme rádi, trochu křupavé.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem brambory ne úplně všední ke grilovanému masu a měly hodně dobrou chuť, že by se daly jíst i samotné, třeba s kyškou ap., proto sem recept dávám jako inspiraci kombinací koření s bylinkama.
Kuchařka: Bibinka