
- reklama -
Suroviny
- 800 g brambor
- 300 g žampionů
- 150 g slaniny
- 2 jarní cibulky
- kapie
- 100 g strouhané Goudy
- tymián
- rozmarýn
- sůl
- kmín
- olej
- koření na grilovanou zeleninu
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky nebo kolečka. Promícháme s bylinkami, solí a zakápneme olejem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatavé barvy a do křupava.
-
Mezitím nakrájíme slaninu cibulku a očištěné žampiony na kousky. Slaninu dáme opéct a přidáme cibulku se žampiony. Dusíme s kmínem, solí a kořením do změknutí.
-
Upečené brambory smícháme se žampiony a posypeme sýrem a zelenou části cibulky. Můžeme předtím přizdobit kapií nebo kolečky rajčat. Už jen krátce zapečeme do rozpečení sýru.
Poznámka od kuchařky
Samozřejmě by se to dalo péct vše dohromady, ale tady už je spousta receptů. Tohle je jiné, protože ty žampiony chytnou jinou chuť od té slaniny a poté i ty brambory.
Kuchařka: mika59