Zapečené plněné žampiony se smetanovou omáčkou

678
- reklama -

Suroviny
2 porce

8 větších žampionů
100 g Gorgonzoly nebo Nivy
8 tenkých plátků uzené slaniny
100 ml smetany ke šlehání
lžička růžového pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme (já je neloupu, jen papírovou utěrkou důkladně otřu), nožky vykroutíme a kloboučky naskládáme do zapékací misky spodní stranou nahoru.


    Zobrazit celý recept

  2. Sýr rozdělíme na 8 kousků, naplníme jimi hlavičky hub a překryjeme vždy jedním plátkem slaniny.

  3. Nožičky žampionů nakrájíme na plátky, přidáme k naplněným houbám, podlijeme smetanou a přidáme růžový pepř. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 15-20 minut.
    Omáčku můžeme podle chuti dosolit, ale raději až úplně nakonec, sýr i slanina jsou dost slané.
    Podáváme s pečivem nebo i samotné.