
- reklama -
Suroviny
- čerstvé papriky
- bílé grilovací klobásky
- cuketa
- česnek
- tvrdý sýr
- vejce
- lahůdkové cibulky
- bazalka
- rozmarýn
- červená paprika
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek a bílých žeber. Klobásky a cuketu nakrájíme na malé kostičky, cibulku na kolečka, česnek a bylinky na jemno posekáme.
-
Na oleji necháme opéct klobásku, pak přihodíme cuketu, osolíme a chvilku dusíme, až vše pustí šťávu. Poté přidáme česnek, bylinky a cibulky, chvíli promícháváme a zaprášíme červenou paprikou. Dochutíme popř. solí.
-
Odstavíme, necháme zchladnout a vmícháme vejce a nastrouhaný sýr. Směsí plníme papriky, které vložíme do zapékací misky s trochou oleje a pečeme v troubě na 200°C. Můžeme během pečení trochu podlít vodou nebo vývarem. Nakonec ještě posypeme zbytkem sýra a necháme zezlátnout.
Poznámka od kuchařky
Klobásky kupuji v Lidlu, mají 95% masa.
Kuchařka: 1974andrea