
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 1,5 hrnku vody
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 lžíce cukru
- 2 žloutky (bílky použijeme na čepici)
- olej na smažení
- máslo (na vymazání zapékací misky)
- Na náplň
- 1 kakaový pudink nebo karamelový pudink
- 0,5 l mléka
- 2 lžíce cukru
- Na polití-zapečení
- 1 vanilkový pudink nebo kokosový, popřípadě jiný pudink podle chuti
- 0,5 l mléka
- 2 lžíce cukru
- Na čepici
- (2 bílky)
- špetkou soli
- 3 lžíce pískového cukru
Postup přípravy receptu
-
Z vody, mouky, prášku do pečiva a žloutků uděláme těsto na palačinky. Smažíme je na malém množství oleje.
-
Uvaříme si kakaový, popřípadě karamelový pudink a malým množstvím potřeme palačinky, které klasicky stočíme do ruličky. Naskládáme je do máslem vymazané zapékací misky vždy rozkrojené napůl.
-
V druhém hrnci uvaříme vanilkový oslazený pudink a zalijeme jim palačinky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 15 – 20 minut.
-
Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu a přidáme cukr. Předpečené palačinky potřeme sněhem a ještě chvíli, do zrůžovění sněhu, dáme zapéct do trouby. Podáváme se šlehačkou.
Kuchařka: JanaDorazinova