Zapečené mleté překvapení s Hermelínem v rajčatovo-paprikovém přelivu

71
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g mletého masa mix
1 cibule
1 vejce
1 Hermelín
cherry rajčátka (mohou být jakákoliv)
1 paprikový lusk
1 tavený sýr (byl Apetito)
4 plátky kuřecího kabanosu (nebo jiné uzeniny)
mletá paprika
majoránka
2 lžičky Solamylu
strouhanka
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do misky, osolíme, pocákáme vodou a promícháme.

  2. Cibulku nakrájíme najemno a na pánvičce s olejem ji osmažíme, necháme chvíli zchladnout a přidáme k masu. Dál přidáme pepř, majoránku, mletou papriku, vejce a rukama propracujeme do hladké směsi, přidáme tolik strouhanky, abychom mohli směs tvarovat.

  3. Uděláme si 4 větší a vyšší karbanátky do kterých uděláme uprostřed jamku, do ní zasuneme kostky Hermelínu, takto připravené prudce osmažíme po obou stranách na pánvičce, kde jsme smažili cibuli.

  4. Do pekáče dáme pár lžic ochuceného oleje po smažení, naskládáme opečené karbanátky. Hermelín, který nám zbyl nakrájíme na plátky, ty položíme na karbanátky, na něj položíme plátek kabanusu, 1/4 taveného sýra a 1/4 rajčátka-můžeme propíchnout párátkem, aby nám to v troubě nespadlo. Nakrájíme si další rajčátka na kousky, paprikový lusk na kolečka, rozprostřeme na dno pekáče.

  5. Podlijeme vodou a dáme zapéct na 15-20 minut do vyhřáté trouby. Tak po 10 minutách zapékání přilijeme Solamyl, rozmíchaný v troše vody, zamícháme a dopečeme, přeliv není třeba ani solit, ale kdo chce, může. Při servírování dáme maso na talíř a přelijeme šťávou, která v pekáči vznikla.

Poznámka od kuchařky

Trochu jsem si hrála a bylo to výborné. Maso je šťavnaté a přeliv má z masa moc dobrou chuť! Byla bych moc ráda, kdyby to někdo z vás uvařil. Ten popis vypadá dlouhý, ale je to udělané rychle.