
Suroviny
4 porce
- 500 g mletého masa mix
- 1 cibule
- 1 vejce
- 1 Hermelín
- cherry rajčátka (mohou být jakákoliv)
- 1 paprikový lusk
- 1 tavený sýr (byl Apetito)
- 4 plátky kuřecího kabanosu (nebo jiné uzeniny)
- mletá paprika
- majoránka
- 2 lžičky Solamylu
- strouhanka
- pepř
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do misky, osolíme, pocákáme vodou a promícháme.
-
Cibulku nakrájíme najemno a na pánvičce s olejem ji osmažíme, necháme chvíli zchladnout a přidáme k masu. Dál přidáme pepř, majoránku, mletou papriku, vejce a rukama propracujeme do hladké směsi, přidáme tolik strouhanky, abychom mohli směs tvarovat.
-
Uděláme si 4 větší a vyšší karbanátky do kterých uděláme uprostřed jamku, do ní zasuneme kostky Hermelínu, takto připravené prudce osmažíme po obou stranách na pánvičce, kde jsme smažili cibuli.
-
Do pekáče dáme pár lžic ochuceného oleje po smažení, naskládáme opečené karbanátky. Hermelín, který nám zbyl nakrájíme na plátky, ty položíme na karbanátky, na něj položíme plátek kabanusu, 1/4 taveného sýra a 1/4 rajčátka-můžeme propíchnout párátkem, aby nám to v troubě nespadlo. Nakrájíme si další rajčátka na kousky, paprikový lusk na kolečka, rozprostřeme na dno pekáče.
-
Podlijeme vodou a dáme zapéct na 15-20 minut do vyhřáté trouby. Tak po 10 minutách zapékání přilijeme Solamyl, rozmíchaný v troše vody, zamícháme a dopečeme, přeliv není třeba ani solit, ale kdo chce, může. Při servírování dáme maso na talíř a přelijeme šťávou, která v pekáči vznikla.
Poznámka od kuchařky
Trochu jsem si hrála a bylo to výborné. Maso je šťavnaté a přeliv má z masa moc dobrou chuť! Byla bych moc ráda, kdyby to někdo z vás uvařil. Ten popis vypadá dlouhý, ale je to udělané rychle.