- reklama -
Suroviny
- asi 600 g vepřového masa(použila jsem kotlety bez kosti)
- 700 g brambor
- 600 g cibule
- 500 ml Majolky®
- asi 300 g plátkového sýru
- sůl
- pepř
- oregáno
- sladká paprika
- česnek (na potření masa)
Postup přípravy receptu
-
Očištěné brambory a cibuli si nakrájíme na slabší kolečka. Na vyšší plech si naskládáme cibuli, brambory si okořeníme a poskládáme na cibuli.
-
Maso naklepeme a nařízneme po okraji (aby se při pečení nekroutilo), potřeme česnekem, opět okořeníme a poskládáme na brambory, poklademe sýrem a vše zalijeme majolkou.
-
Olej nedáváme, protože majolka má tuk.
-
Pečeme při 180 C asi hodinku, záleží na troubě a na druhu masa.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo mám z nějakého časopisu už léta. je tu něco podobného, ale není to stejné.
Kuchařka: marcik