- reklama -
Suroviny
- asi 600 g mletého masa
- 2 větší cibule
- loupaná rajčata v plechovce
- 1 čerstvá paprika
- petrželová nať
- sůl
- mletý pepř
- olej
- Na bešamel:
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- přibližně 500 ml mléka
- sůl
- mletý pepř
- strouhaný sýr Gran Moravia
- 2 vejce
- mangoldové řapíky
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli a na ní pak maso. Osolíme, opepříme, přihodíme rajčata a krájenou papriku a povaříme bez pokličky do změknutí masa. Dosolíme, vmícháme petrželku.
-
Rozpustíme máslo, osmahneme na něm mouku a za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme mírným varem, dochutíme solí a pepřem, vmícháme sýr a do mírně prochladlého pak i vejce.
-
Mangoldové řapíky nakrájíme na menší kousky a 2-3 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, promícháme s trochou olivového oleje a urovnáme je do vymazané zapákací mísy.
-
Pokryjeme je masovou směsí, na kterou pak urovnáme bešamel a dáme zapéct do trouby (200°C/přibližně 30-40 minut).
Kuchařka: cathleen