
- reklama -
Suroviny
- vepřové maso (já používám kotletu)
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- Hermelín
- cibule (s tou nešetřím, je v tom výborná)
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, naklepeme a ochutíme solí a pepřem.
-
Na pánvi necháme rozehřát olej a maso na něm zprudka opečeme.
-
Opečené maso nandáme na dno zapékací misky, potřeme hořčicí, posypeme na půlkolečka nakrájenou cibulí a navrch dáme plátky Hermelínu (Když dělám více porcí, tak udělám ještě jednu vrstvu tzn. maso, hořčici, cibuli, Hermelín, maso hořčici, cibuli, Hermelín).
-
Polijeme výpekem z pánve a troškou vody (asi 1 dl) a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme tak dlouho, dokud se Hermelín nerozpustí.
Poznámka od kuchařky
Jsou k tomu výborné jakkoliv upravené brambory a nebo i chleba.
Kuchařka: veverkalenca