- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg syrových brambor
- 4 vepřové řízky
- 1/2 pórku
- 1 šlehačka
- 150 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 150 g sýra
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme nejlépe máslem.
-
Brambory nakrájíme na silnější plátky a poklademe jednu vrstvu na pekáč, osolíme, posypeme nakrájeným pórkem a 1 stroužkem česneku, který jsme si nadrobno nasekali.
-
Na to položíme osolené a opepřené řízky, dále pak očištěné a na plátky nakrájené žampiony a zakončíme vrstvou brambor, osolíme, posypeme druhým stroužkem česneku.
-
Vše zalijeme šlehačkou a pečeme při teplotě 250 C.
-
Před koncem pečení zasypeme strouhaným sýrem a dopečeme.
Kuchař: toprecepty.cz