
Suroviny
- 500 g kuřecích prsních řízků
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- 40 g na jemno nastrouhaného tvrdého sýru
- Na směs:
- 1 středně velká cibule
- 2 PL oleje
- 150 g lesních hub pod maso (hříbky a jiné houby nebo žampiony)
- 1 PL nadrobno pokrájených bylinek (petrželka, tymián, oregano)
- sůl
- celý kmín
- 2 PL domácího arašídového másla (150 g másla + 80 g oříšků)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
-
V pánvi rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dorůžova. Přidáme pokrájené houby, společně orestujeme, posypeme nasekanými čerstvými bylinkami, podle potřeby přidáme sůl, kmín a asi 5 minut vše společně podusíme.
-
Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na 4 plátky. Přes potravinářskou fólii mírně naklepeme, osolíme a opepříme čerstvým pepřem.
-
Plech vyložíme pečícím papírem, malinko potřeme olejem a rozložíme na na něj plátky připraveného kuřecího masa. Do vychladlé houbové směsi zamícháme arašídové máslo. Lžící tuto směs rozdělíme rovnoměrně na všechny plátky masa (uděláme takové malé kopečky).
-
V předehřáté troubě na 180°C pečeme asi 25 minut. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme porce upečené masa s houbami nastrouhaným tvrdým sýrem a necháme zapéci do roztavení sýru.
-
Podáváme nejlépe s pečeným bramborem a dušenými fazolkami(nebo s hranolkami).
Poznámka od kuchařky
Arašídové máslo připravíme vyšleháním oříšků s máslem.









