Zapečené kuřecí maso s bazalkou, slaninou a bramborama

59
- reklama -

Suroviny
4 porce

3-4 kuřecí řízky
100 g anglické slaniny
hrst nasekaných čerstvých lístků bazalky
1 lžička koření GYROS (grilovací směs, pečené kuře …)
600 g menších syrových brambor
250 ml sladké smetany (šlehačky)

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku si vyložíme slaninou a na ni naskládáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Posypeme kořením a sekanou bazalkou.

  2. Na to naskládáme přepůlené brambory řeznou stranou dolů a zalijeme smetanou.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě na 200°C 30 minut. Po té odkryjeme a pečeme dalších
    30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Vím, že je tu podobných receptů víc než dost, ale každý se v něčem lišil.

Pokrm jsem již nesolila, slanina a směs koření obsahují soli již dost.