
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3-4 kuřecí řízky
- 100 g anglické slaniny
- hrst nasekaných čerstvých lístků bazalky
- 1 lžička koření GYROS (grilovací směs, pečené kuře …)
- 600 g menších syrových brambor
- 250 ml sladké smetany (šlehačky)
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku si vyložíme slaninou a na ni naskládáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Posypeme kořením a sekanou bazalkou.
-
Na to naskládáme přepůlené brambory řeznou stranou dolů a zalijeme smetanou.
-
Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě na 200°C 30 minut. Po té odkryjeme a pečeme dalších
30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Vím, že je tu podobných receptů víc než dost, ale každý se v něčem lišil.
Pokrm jsem již nesolila, slanina a směs koření obsahují soli již dost.
Kuchařka: Paprika