- reklama -
Suroviny
- 450 g kuřecího masa
- 3-4 velke brambory
- sůl
- špetka vegety
- špetka mleteho černého pepře
- 1 vejce
- 10 cm kousek cukety
- 200 ml smetany
- 4 stroužky česneku
- Mozzarella
- susena bazalka
- olej
- trochu másla na vymaštění plechu
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky si uvarime v supke. Ochladnute osupeme a pokrajame; ulozime do maslom vymasteneho pekaca a osolime.
-
V miske zmiesame smotanu, vajicko, sol, cierne korenie, nastruhanu cuketu, nastruhany cesnak, vegetu a nastruhany syr mozarrella a dobre premiesame.
-
Kuracie maso nasolime a opecieme na oleji z oboch stran. Opecene maso ulozime do pekaca na zemiaky, posypeme susenou bazalkou a zalejeme smotanouvou zmesou.
-
Dame do predohriatej rury a pecieme zakryte na 200°C 40 minut. Na konci odkryjeme a nechame trosku zapiect vrch.
Kuchařka: michsamant