
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 0,5 – 1 kg brambor
- 1 středně velký lilek
- 1 pórek nebo několik jarních cibulek
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 2 plátky kuřecích prsou
- 1 smetana na vaření
- cornflakes
- Mozzarella
- tvrdý sýr (možno i uzený)
- olej
- sůl
- pepř
- koření na americké brambory
- grilovací koření
- koření čína
- koření gyros
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Zeleninu, nakrájíme na kostičky nebo nudličky a lehce restujeme na pánvi (je lepší nejprve restovat lilek), osolíme a poté opečeme zbylou zeleninu.
-
Kuřecí plátky nakrájíme na nudličky a naložíme na 5 minut do trochu smetany s kořením na kuře. V uzavíratelném sáčku lehce nalámeme cornflakes. Přisypeme do sáčku s cornflakes naložené maso. Protřepáním pytlíku maso obalíme. A takto přichystané „těsto“ jemně osmahneme na pánvi.
-
Vše vložíme do zapékací misky v pořadí: slité brambory, maso, zelenina. přelijeme zbylou smetanou a na vrch dáme Mozzarelu.
-
Zapékáme v troubě cca 10 minut. Poté směs promícháme a posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 10 minut zapéci.
Kuchařka: lexikon166