- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové kotlety
- 4 vejce
- 4 plátky anglické slaniny
- 250 g hub nebo žampionů
- 100 g eidamu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 ml smetany na vaření
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
- pepř
- olej
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme očištěné plátky hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme plátky česneku a orestujeme. Vlijeme rozšlehaná vejce a necháme je srazit.
-
Kotlety mírně naklepeme, osolíme a potřeme plnotučnou hořčicí. Naskládáme je vedle sebe do olejem vymazaného pekáče.
-
Na každý kousek masa položíme plátek anglické slaniny a navršíme na něj houbovou směs. Posypeme na hrubo nastrouhaným eidamem.
-
Zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby na 180°C asi na 45 minut.
Kuchařka: dzungila