Zapečené jednoporcové těstoviny se sýrem v alobalu

89
- reklama -

Suroviny

miska uvařených těstovin (třeba zbylých od oběda)
anglická slanina nebo šunka
cibule
červená paprika (kapie)
Hermelín (1 kus na dvě porce)
Niva
sůl
pepř
bylinky
olej
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny promícháme s nakrájenou paprikou, slaninou, cibulí, bylinkami, pepřem, Nivou a zakápneme olejem. Hermelín rozkrojíme na poloviny.

  2. Alobal připravíme podle počtu porcí a potřeme ho olejem. Dáme porci těstovin a na to položíme polovinu Hermelínu řeznou stranou dolů.

  3. Alobal pevně uzavřeme a na suchém plechu pečeme 15-20 minut na 200 st. Podáváme celé balíčky a každý si je rozbalí sám.

Poznámka od kuchařky

Zkoušela jsem i v misce, ale z toho alobalu byly lepší, šťavnatější. Váhu surovin záměrně neuvádím, lze to upravit podle sebe a počtu strávníků.