
- reklama -
Suroviny
- miska uvařených těstovin (třeba zbylých od oběda)
- anglická slanina nebo šunka
- cibule
- červená paprika (kapie)
- Hermelín (1 kus na dvě porce)
- Niva
- sůl
- pepř
- bylinky
- olej
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny promícháme s nakrájenou paprikou, slaninou, cibulí, bylinkami, pepřem, Nivou a zakápneme olejem. Hermelín rozkrojíme na poloviny.
-
Alobal připravíme podle počtu porcí a potřeme ho olejem. Dáme porci těstovin a na to položíme polovinu Hermelínu řeznou stranou dolů.
-
Alobal pevně uzavřeme a na suchém plechu pečeme 15-20 minut na 200 st. Podáváme celé balíčky a každý si je rozbalí sám.
Poznámka od kuchařky
Zkoušela jsem i v misce, ale z toho alobalu byly lepší, šťavnatější. Váhu surovin záměrně neuvádím, lze to upravit podle sebe a počtu strávníků.
Kuchařka: mika59