![Zapečené hrušky_5ffaf3ddc5342.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zapecene-hrusky_5ffaf3ddb3f34.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 ks velké hrušky
- 250 ml bílého vína
- necelá kávová lžička mleté skořice
- 3 ks hřebíčku
- 1-2 lžíce medu
- zavařenina
- sýr
Postup přípravy receptu
-
Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře „seděla“ v zapékací misce.
-
Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček. Vaříme cca 4 minuty, nesmí se rozvařit.
-
Vyjmeme a do otvoru po jadřinci navrstvíme zavařeninu a poklademe sýrem.
-
V zapékací misce mírně podlijeme vínem v kterém se vařila a zapečeme při 220°C do zezlátnutí sýra.
Poznámka od kuchařky
P.s. Po dezertu se jen zaprášilo, snad vám bude taky tak chutnat:-)))
Kuchařka: stakul