Zapečené hrušky

50
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 ks velké hrušky
250 ml bílého vína
necelá kávová lžička mleté skořice
3 ks hřebíčku
1-2 lžíce medu
zavařenina
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře „seděla“ v zapékací misce.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček. Vaříme cca 4 minuty, nesmí se rozvařit.

  3. Vyjmeme a do otvoru po jadřinci navrstvíme zavařeninu a poklademe sýrem.

  4. V zapékací misce mírně podlijeme vínem v kterém se vařila a zapečeme při 220°C do zezlátnutí sýra.

Poznámka od kuchařky

P.s. Po dezertu se jen zaprášilo, snad vám bude taky tak chutnat:-)))