
Suroviny
- 170 g anglické slaniny
- 1 kg hovězího mletého masa
- 1 menší cibule
- hrnek zakysané smetany
- cheddar sýr
- plechovka krájených rajčat
- hranolky
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme slaninu na kostičky a osmažíme do křupava. Slaninu dáme na papírové ubrousky a tuk vylijeme. Dáme smažit hovězí mleté a až pustí šťávu, přidáme cibuli a dosmažíme.
-
Přidáme slaninu, zakysanou smetanu, nastrouhaný cheddar, osolíme, opepříme, promícháme a nakonec přidáme plechovku rajčat. Vše společně prohřejeme, zamícháme a dáme do pekáče, posypeme hranolkami, dejte i celý menší pytlík, záleží na vás.
-
Já pekla na amerických 450F=232°C cca 25 minut. Pak vše posypeme sýrem cheddar a pečeme dalších 5 minut.
Poznámka od kuchařky
V mem receptu se navic pridava kremovy syr cheddar, ktery se prodava v male plechovce, ale muze se nahradit tim syrem cheddar. Cibule se nesmazi predem v tuku, protoze by to bylo az moc tucne a samotne hovezi mlete je tucne, staci cibulku podusit stim masem. Tento tyden pridam foto, jak je vse v pekaci.
Kriticke komentare si nechce pro sebe….dekuji!!!









