Zapecene hranolky s mletym hovezim masem

84
- reklama -

Suroviny

170 g anglické slaniny
1 kg hovězího mletého masa
1 menší cibule
hrnek zakysané smetany
cheddar sýr
plechovka krájených rajčat
hranolky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme slaninu na kostičky a osmažíme do křupava. Slaninu dáme na papírové ubrousky a tuk vylijeme. Dáme smažit hovězí mleté a až pustí šťávu, přidáme cibuli a dosmažíme.

  2. Přidáme slaninu, zakysanou smetanu, nastrouhaný cheddar, osolíme, opepříme, promícháme a nakonec přidáme plechovku rajčat. Vše společně prohřejeme, zamícháme a dáme do pekáče, posypeme hranolkami, dejte i celý menší pytlík, záleží na vás.

  3. Já pekla na amerických 450F=232°C cca 25 minut. Pak vše posypeme sýrem cheddar a pečeme dalších 5 minut.

Poznámka od kuchařky

V mem receptu se navic pridava kremovy syr cheddar, ktery se prodava v male plechovce, ale muze se nahradit tim syrem cheddar. Cibule se nesmazi predem v tuku, protoze by to bylo az moc tucne a samotne hovezi mlete je tucne, staci cibulku podusit stim masem. Tento tyden pridam foto, jak je vse v pekaci.

Kriticke komentare si nechce pro sebe….dekuji!!!