
- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 750 g hovězího zadního masa (možno použít i vepřové či srnčí)
- 500 g párků
- 400 g anglické slaniny
- 300 g kečupu
- 2 velké cibule
- sůl
- pepř
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Párky nakrájíme na půlky (i podélně), slaninu na menší plátky, cibuli nadrobno.
-
Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno dáme vrstvu masa, na ni anglickou slaninu a kousky párků, posypeme cibulí a polijeme kečupem. Poté vrstvy opakujeme.
-
Přikryjeme pokličkou a pečeme až je maso měkké, cca 1-1,5 hodiny. Cibule se rozpeče.
-
Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Kečup můžete použít jemný i ostrý nebo je smíchat.
Recept kdysi dostala mamka od známé a stal se z něj náš oblíbený rodinný recept.
Kuchařka: Kamila S.