Zapečené houbové rizoto s kuřecím masem

51
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 Hrnek rýže
2 hrnky vody
cibule najemno
žampiony nebo čerstvé houby
400 g kuřecích prsíček
smetana ke šlehání
houbový bujon
sterilovaný hrášek
mrkev dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. V bravosce nebo malém pekáčku si nejdřív necháme zesklovatět cibulku nakrájenou na jemno.
    Poté přisypeme hrnek propláchnuté rýže a zalijeme dvěma hrnky vody s rozpuštěným houbovým bujonem (může být i obyčejný masox nebo rovnou čerstvé propláchnuté houby) osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme péct tak 20 minut na 180°C, než se vypaří voda. Poté do rýže přidáme dle chuti mrkev a hrášek (já dávám půl a půl malé plechovky) žampiony a na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které jen osolíme a opepříme.

  3. Zalijeme smetanou, promícháme a za občasného promíchání pečeme 30 minut na 180°C. Před koncem pečení posypeme sýrem. Na talíři zdobíme cherry rajčátky.