Zapečené hermelínové brambory se slaninou a smetanou

165
- reklama -

Suroviny

8 syrových brambor
2 cibule
sůl, pepř
olivový olej
1 KL balsamicového octa
1 Hermelín
dijonská hořčice
160 g anglické slaniny
1 kelímek zakysané smetany
pažitka
uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a pokrájíme na plátky. V misce vyšleháme uzenou papriku, lžičku hořčice, pokrájenou pažitku, olivový olej a kapku balsamicového octa. Plátky brambor rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Potřeme ochucenou olejovou směsí a pečeme v rozehřáté troubě na program „gril“do zlaté barvy.

  2. Na upečené brambory poklademe plátky cibule, Hermelínu a slaniny, osolíme a opepříme. Zalijeme vyšlehanou smetanou, smíchanou s uzenou paprikou a pečeme v troubě na 170 stupňů cca 12 minut.

Poznámka od kuchařky

Můžeme také připravit z uvařených a oloupaných brambor na pekáčku s máslem (můžeme použit i smetanu ke šlehání).