
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g bramborových noků
- 300 g mraženého listového špenátu
- 100 g Nivy
- 70 g balkánského sýra
- 1 Hermelín
- 150 ml smetany
- 3 stroužky česneku
- hrst sušených rajčat
- 6 keříkových rajčat
- pepř
- chilli koření
- olej
Postup přípravy receptu
-
Noky uvaříme podle návodu. Ke konci přidáme špenát, aby se rozmrazil. Až budou noky hotové, spolu se špenátem je scedíme.
-
Mezitím nastrouháme sýry na hrubém struhadle. Hermelín jde těžce, stačí ho pokrájet na kostičky.
Česnek nastrouháme na jemno a přidáme k sýrům. Hotové noky se špenátem dobře promícháme se směsí sýrů.
Přidáme smetanu, sušená rajčata a koření. Nakonec povrch poklademe pokrájenými rajčaty. -
Vložíme do předehřáté trouby na 220 stupňů asi na 25 minutek. Povrch bude lehce zlatavý.
Poznámka od kuchařky
Nikdy bych neřekla, že kombinace sýru, špenátu a smetany bude tak moc dobrá.
Kuchařka: Michaela.Koc