- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g italských gnocchi
- 150 g anglické slaniny
- 400 g sekaných rajčat ( 1 plechovka )
- 100 g mozzarelly
- 1 cibule
- 1 červená kapie
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky sušené bazalky
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci olivového oleje orestujeme kostičky slaniny a po chvilce přidáme plátky cibule. Opékáme dozlatova a poté přisypeme kostičky papriky a na drobno nakrájený česnek.
-
Asi po 3 minutách vlijeme sekaná rajčata a 10 minut provaříme. Potom už jenom dle vlastní chuti osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou.
-
V zapékací nádobě dobře promícháme již uvařené gnocchi s hotovou omáčkou a povrch poklademe plátky mozzarelly. Zprudka zapečeme v troubě pod grilem, nebo horkým vzduchem 5-6 minut.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – časopis Apetit.
Kuchařka: dzungila