Zapečené gnocchi

114
- reklama -

Suroviny
3 porce

500 g italských gnocchi
150 g anglické slaniny
400 g sekaných rajčat ( 1 plechovka )
100 g mozzarelly
1 cibule
1 červená kapie
4 stroužky česneku
2 lžičky sušené bazalky
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci olivového oleje orestujeme kostičky slaniny a po chvilce přidáme plátky cibule. Opékáme dozlatova a poté přisypeme kostičky papriky a na drobno nakrájený česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Asi po 3 minutách vlijeme sekaná rajčata a 10 minut provaříme. Potom už jenom dle vlastní chuti osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou.

  3. V zapékací nádobě dobře promícháme již uvařené gnocchi s hotovou omáčkou a povrch poklademe plátky mozzarelly. Zprudka zapečeme v troubě pod grilem, nebo horkým vzduchem 5-6 minut.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – časopis Apetit.