
- reklama -
Suroviny
- 10 plátků toastového bílého chleba
- Zálivka:
- 200 ml smetany
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce cukru
- Posýpka:
- 40 g hrubé mouky
- 20 g másla
- 20 g moučkového cukru
- 1 lžička skořice
Postup přípravy receptu
-
Toastový chlieb nakrájame na malé kocky. Dáme do vymasteného pekáčika.
-
Všetky suroviny na zálievku dobre metličkou premiešame a zalejeme chlieb v pekáčiku. Zakryjeme alobalom a dáme cez noc do chladničky.
-
Na druhý deň alobal odstránime a posypeme posýpkou pripravenou z múky, masla, škorice a cukru.
-
Pečieme na 180°C dozlata.
Podávame teplé.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z nejakého časopisu, ale už neviem, akého.
Kuchařka: tejaja