Suroviny
- Filety z pangasia
- 1 červená paprika
- 1 větší mrkev
- 1 rajče
- Česnek
- Citronová šťáva (lze nahradit citronkou)
- Sůl
- Pepř
- Olej
Postup přípravy receptu
-
Filety z Pangasia (stačí částečně rozmražené) z obou stran osolím a opepřím. Pokladu na hlubší plech a zakapu trochu olejem. Dále filety poleji citronovou šťávou.
-
Papriku zbavím semínek a pokrájím na tenké nudličky. Těmi posypu filety.
-
Mrkev očistím a postrouhám na hrubo na struhadle. Česnek nakrájím na tenké plátky a přidám spolu s mrkví na filety. Rajčata nakrájím na tenká kolečka a pokladu na rybu. Komu vadí slupka z rajčat tak je může spařit a oloupat.
-
Vložím do trouby a peču na 200°C.
-
Filety nepodlévám, protože pokud nejsou rozmražené tak pustí vodu sami. V případě, že je šťávy hodně tak ji sleju do hrníčku a podlévám jí filety během pečení.
-
Asi po 20 minutách pomocí obracečky filety otočím zeleninou dolů a nechám znovu péci. Když jsou filety téměř hotové – zkusíme vidličkou – posypu je strouhaným sýrem, který nechám zapéct. Podávám s vařenými brambory.