Zapečené filety z Pangasia se zeleninou

36
- reklama -

Suroviny

Filety z pangasia
1 červená paprika
1 větší mrkev
1 rajče
Česnek
Citronová šťáva (lze nahradit citronkou)
Sůl
Pepř
Olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety z Pangasia (stačí částečně rozmražené) z obou stran osolím a opepřím. Pokladu na hlubší plech a zakapu trochu olejem. Dále filety poleji citronovou šťávou.


    Zobrazit celý recept

  2. Papriku zbavím semínek a pokrájím na tenké nudličky. Těmi posypu filety.

  3. Mrkev očistím a postrouhám na hrubo na struhadle. Česnek nakrájím na tenké plátky a přidám spolu s mrkví na filety. Rajčata nakrájím na tenká kolečka a pokladu na rybu. Komu vadí slupka z rajčat tak je může spařit a oloupat.

  4. Vložím do trouby a peču na 200°C.

  5. Filety nepodlévám, protože pokud nejsou rozmražené tak pustí vodu sami. V případě, že je šťávy hodně tak ji sleju do hrníčku a podlévám jí filety během pečení.

  6. Asi po 20 minutách pomocí obracečky filety otočím zeleninou dolů a nechám znovu péci. Když jsou filety téměř hotové – zkusíme vidličkou – posypu je strouhaným sýrem, který nechám zapéct. Podávám s vařenými brambory.