Zapečené celozrnné palačinky s listovým špenátem

75
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

Na palačinky:
400 ml vody
200 g celozrnné žitné jemně mleté mouky
2 celá vejce
1 lžíce oleje (na pánev)
špetka himalájské růžové soli
Na náplň:
800 g listového špenátu
2 balení slaniny
1 balení mozzarelly
1 balení goudy
1/2 smetany na vaření
3 stroužky česneku
1 lahůdková cibulka
špetka himalájské růžové soli

Postup přípravy receptu

  1. Listový špenát jsme měli mražený, tak jsem si ho jako první nejdříve vyndala z mrazáku, aby trochu povolil.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak se pustíme do palačinek – všechny ingredience vymícháme v řidší těsto a vytvoříme z nich přibližně 5 palačinek, které odložíme stranou.

  3. Povolený špenát přemístíme do hrnce a pod pokličkou přivedeme k varu. Následně z něj odlijeme přebytečnou vodu, aby hotová směs nebyla moc řídká.

  4. Nasekáme lahůdkovou cibulku na drobno, slaninu na kostičky a společně je osmahneme na pánvi.

  5. Po osmahnutí přidáme ke špenátu, do kterého prolisujeme stroužky česneku, nakrájenou mozzarellu a řádně zamícháme, aby nám vznikla hustá náplň.

  6. No a pak už jen stačí palačinky plnit, rolovat a skládat do menší zapékací mísy.

  7. Naskládané palačinky zalijeme polovinou kelímku smetany na vaření a vyskládáme na ně plátky goudy.

  8. Pečeme na 200°C přibližně 15-20 minut, dokud nebude sýr krásně zlatavý.