Suroviny
3-4 porce
- Na palačinky:
- 400 ml vody
- 200 g celozrnné žitné jemně mleté mouky
- 2 celá vejce
- 1 lžíce oleje (na pánev)
- špetka himalájské růžové soli
- Na náplň:
- 800 g listového špenátu
- 2 balení slaniny
- 1 balení mozzarelly
- 1 balení goudy
- 1/2 smetany na vaření
- 3 stroužky česneku
- 1 lahůdková cibulka
- špetka himalájské růžové soli
Postup přípravy receptu
-
Listový špenát jsme měli mražený, tak jsem si ho jako první nejdříve vyndala z mrazáku, aby trochu povolil.
-
Pak se pustíme do palačinek – všechny ingredience vymícháme v řidší těsto a vytvoříme z nich přibližně 5 palačinek, které odložíme stranou.
-
Povolený špenát přemístíme do hrnce a pod pokličkou přivedeme k varu. Následně z něj odlijeme přebytečnou vodu, aby hotová směs nebyla moc řídká.
-
Nasekáme lahůdkovou cibulku na drobno, slaninu na kostičky a společně je osmahneme na pánvi.
-
Po osmahnutí přidáme ke špenátu, do kterého prolisujeme stroužky česneku, nakrájenou mozzarellu a řádně zamícháme, aby nám vznikla hustá náplň.
-
No a pak už jen stačí palačinky plnit, rolovat a skládat do menší zapékací mísy.
-
Naskládané palačinky zalijeme polovinou kelímku smetany na vaření a vyskládáme na ně plátky goudy.
-
Pečeme na 200°C přibližně 15-20 minut, dokud nebude sýr krásně zlatavý.