
- reklama -
Suroviny
- 6 brambor
- sklenice bílého kysaného zelí
- asi 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- hrnek smetany
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme, nejlépe na stroji, na tenké plátky asi necelý centimetr hrubé.
-
Formu, kde budeme zapékat, vymastíme.
Na pánvi na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme česnek a pak maso. Osolíme a opepříme. -
Když je třeba, maso trochu podlijeme, ať se nepřipaluje.
Zelí zcedíme. -
Připravíme si formu, poklademe na dno brambory, osolíme, opepříme a rozprostřeme mleté maso. Ne všechno samozřejmě, ale uděláme několik vrstev. na maso zelí, kmín, sůl i pepř. A takhle dokola. Končíme bramborami, které osolíme a opepříme.
-
Zalijeme celé smetanou a dáme péct na 200°C asi 40 minut.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/
Kuchařka: terezicka1