
Suroviny
- brambory uvařené ve slupce
- olivový olej
- cibule
- česnek
- uzené maso
- smetana
- sůl
- pepř
- máslo
- vejce
- mléko
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a po chvilce přidáme uzené maso. Po orestování přilijeme smetanu, osolíme (není nutné – já nesolím), opepříme a krátce povaříme, aby smetana trochu zhoustla.
-
Zapékací formu vymažeme máslem a klademe do ní vrstvy na plátky nakrájených vařených a oloupaných brambor a smetanové omáčky s uzeným masem. Poslední vrstva je bramborová. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 min.
-
Potom brambory zalijeme vejci rozmíchanými s trochou mléka. Pečeme dalších cca 15 min., až se udělá křupavá kůrčička. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Množství surovin je závislé na velikosti zapékací formy.
Vím, že takovýchto receptů je asi tolik, jako je na světě kuchařek, tak tady je další variace na toto téma.