
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 rajčata
- tuňák v plechovce
- 40 g másla
- 2 lžíce mouky
- mléko dle potřeby
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Začneme oloupáním a nákrájením brambor na plátky. Vkládáme je do vymazané zapékací misky.
-
Poté si nakrájíme na plátky rajčata a přidáme na brambory. Cibuli nakrájenou nadrobno si dáme na olej z tuňáka opéct, poté přidáme tuňák a promícháme. Dáme na rajčata a poklademe druhou vrstvou brambor.
-
Připravíme si bešamel: V kastrůlku si dáme rozpustit máslo. Přidáme 2 lžíce mouky a za stálého varu přiéváme mléko do vzniknutí jemné kašičky. Tu nalejeme na brambory.
-
Troubu si dáme na 2OO stupňů a brambory pečeme 40 minut přikryté. Dalších 15 minut bez přikrytí. A podáváme.
Poznámka od kuchařky
Velice lahodný jenoduchý pokrm 🙂
Kuchařka: teniska