Zapečené brambory s rybou a zeleninou

69
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor předem uvařených ve slupce
2 polévkové lžíce másla nebo oleje
1 střední cibule
pórek
čerstvá paprika (měla jsem oranžovou, ale lze použít jakákoliv)
1 řapík celeru
300 g rybího filé (např. 3 kostky filé z aljašské tresky)
sůl
pepř
150 ml smetany na vaření
2 vejce
50 g čedaru nebo jiného tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Předem uvařené a zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Filé necháme mírně povolit a nakrájíme ho na kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a po chvíli i ostatní pokrájenou zeleninu. Společně restujeme, než začne zelenina sklovatět.

  3. Přidáme rybu, osolíme a opepříme a ještě chvíli společně restujeme – stačí jen cca 2 minutky, aby se maso nezačalo rozpadat.

  4. Zapékací nádobu vymažeme zbývajícím máslem, dno poklademe polovinou bramborových plátků, mírně osolíme a navrstvíme zeleninovo-rybí směs z pánvičky. Horní vrstvu tvoří opět brambory.

  5. To celé přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce. Povrch pokrmu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, dokud smetana s vejci neztuhne a sýr nezačne zlátnout.

Poznámka od kuchařky

Není to nic světoborného, spíš takový experiment vytvořený ze surovin, které jsem měla momentálně k dispozici, ale výsledek mě mile překvapil. Chuť jídla je jemná, vyvážená a pochutnají si určitě i ti, kdo ryby zrovna moc nemusí – tady je to rybí maso dokonale „maskované“ 🙂