
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 4 brambory
- 1 malý patizon
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 PL olivového oleje
- sůl
- koření gyros (nebo jiné oblíbené ostřejší koření)
Postup přípravy receptu
-
Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Patizon oloupeme a vyřízneme semínka. Nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme vypotit.
-
Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme vypocený a osušený patizon a orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a koření gyros. Zarestujeme do mírně zlatavé barvy.
-
Zapékací misku vytřeme trochou oleje nebo másla. Na dno dáme vrstvu brambor, které jsme nakrájeli na 0,5 cm silné plátky. Pák dáme orestovaný patizon a na povrch dáme druhou vrstvu brambor. Posypeme gyros kořením a zapečeme v troubě na 200°C cca 30 min.
Poznámka od kuchařky
Můžeme ještě celý pokrm zalít vejci rozšlehanými s mlekem nebo smetanou. Já dnes dělala dietní variatu (škrobový den).
Kuchařka: Paprika









