Zapečené brambory s patizonem

185
- reklama -

Suroviny
1 porce

4 brambory
1 malý patizon
1 cibule
4 stroužky česneku
2 PL olivového oleje
sůl
koření gyros (nebo jiné oblíbené ostřejší koření)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Patizon oloupeme a vyřízneme semínka. Nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme vypotit.

  2. Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme vypocený a osušený patizon a orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a koření gyros. Zarestujeme do mírně zlatavé barvy.

  3. Zapékací misku vytřeme trochou oleje nebo másla. Na dno dáme vrstvu brambor, které jsme nakrájeli na 0,5 cm silné plátky. Pák dáme orestovaný patizon a na povrch dáme druhou vrstvu brambor. Posypeme gyros kořením a zapečeme v troubě na 200°C cca 30 min.

Poznámka od kuchařky

Můžeme ještě celý pokrm zalít vejci rozšlehanými s mlekem nebo smetanou. Já dnes dělala dietní variatu (škrobový den).