Zapečené brambory s nakládaným celerem

96
- reklama -

Suroviny

brambory uvařené ve slupce
sklenice sterilovaného celeru (v kyselém nálevu)
cibule
zakysaná smetana
balkánský sýr
bylinky
sůl
pepř
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme nadrobno (třeba přes mřížku jako na bramborový salát), přidáme k nim sterilovaný celer (který už je nakrájený na kostičky), nakrájenou cibuli, zamícháme se zakysanou smetanou, nastrouhaným balkánským sýrem a nasekanými bylinkami. Osolíme, opepříme.

  2. Dáme do lehce vymazané zapékací misky a dáme zapéct do trouby (aspoň na 30 minut).

  3. Podáváme jako hlavní jídlo, ale určitě lze i jako přílohu k masu.

Poznámka od kuchařky

Bohužel jsem to nechala v troubě krátkou dobu a brambory se klasicky nezapekly, takže opravdu nechat péct dozlatova.