
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 7-8 středně velkých brambor
- 400 g krkovice (nebo kýty)
- 1 sklenička zeleniny kunovjanka
- 1 kelímek sladké smetany
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- tuk na vymazání
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenčí plátky.
-
Maso odblaníme, nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Vymažeme si pekáč, dospod poklademe polovinu nakrájených brambor a posipeme gril. kořením. Na brombory naskládáme osolené maso a na něj rovnoměrně nalijeme zeleninu i s nálevem.
-
Dáme druhou vrstvu brambor.
-
Zalijeme smetanou, posypeme solí a gril. kořením. Přikryjeme a dáme do trouby.
-
Pečeme 40-45 min. tak na 200°C. Nakonec bez poklice dokud nechytnou brambůrky zlatavou barvičku.
Poznámka od kuchařky
Nedávat více zeleniny, 1 skl. je akorát 🙂
Kuchařka: KEliska