- reklama -
Suroviny
- 4 veliké brambory
- miska nakrájených hub
- miska strouhaného celeru
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 smetana
- 2 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce.
-
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme krájené houby. Dusíme 10 minut a přidáme nastrouhaný celer.
-
Vše osolíme a opepříme dle vlastní chuti a ještě 5 minut směs dusíme.
-
Vychladnuté brambory oloupeme a nakrájíme.
-
Do zapékací mísy dáme vrstvu brambor, které osolíme, vrstvu dušených hub a celeru a nakonec znovu vrstvu brambor.
-
Vše zalijeme smetanou, ve které rozšleháme vejce.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě tak dlouho, až je povrch zlatý a křupavý.
Kuchařka: hanahcotton