![Zapečené brambory s hlívou ústřičnou a s mletým masem_5ffaec2514912.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zapecene-brambory-s-hlivou-ustricnou-a-s-mletym-masem_5ffaec2503cb6.jpeg)
Suroviny
8 porcí
- 1 kg brambor
- 200 g hlívy ústřičné
- 500 g mletého masa
- sůl
- 200 g strouhaného uzeného sýra
- 1 kelimek zakysané smetany
- 2 vejce
- 2 plátky sýra
- houbové koření dle každého z Vás ale (neni nutne)
- pepř
- rajče na ozdobu
- oliva
- hlavkový salát
- máslo(rama) na plech
- 1 velká cibule nebo 2 malé cibule
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si brambory ve slupce jen cca 5-6 minut, vypneme a necháme do druhého dne vystydnout (dá se ale i ze syrových brambor).
-
Druhý den brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a připravíme si na cibulce nakrájenou hlívu ústřičnou, ke které přidáme orestovat i mleté maso s kořením a vše podusíme na velké pánvi.
-
Pak střídavě dáváme na plech nakrájené brambory, dále pak maso s houbami, strouhaný sýr a nakonec našleháme vejce se smetanou a tím vše zalijeme.
-
Já jsem dala ještě nahoru přes sebe proužky krájeného sýru a dal zapéci asi na 30 minut při 150°C. Podávala jsem se salátem s olivami a rajčátkem nebo okurkou viz. obrázek.
Poznámka od kuchařky
Brambory nekdy davam i syrove, i tak to je dobre a hliva v tom je vyborna. Je zdrava a tak ji pouzivam casto ve vsech jidlech.