
Suroviny
4-5 porcí
- 8-10 větších brambor
- 4 větší rajčata
- 2 hlavičky brokolice
- 4 ks sýru camembert
- 2 kelímky smetany na vaření
- plátky slaniny
- plátkovy sýr
- sůl
- pepř
- koření na americké brambory
- koření na hermelín
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambory, aby byly měkké a brokolici. Uvařené brambory nakrájíme na tenké plátky (já jsem ještě plátky přepůlila, ale je vše na vás).
-
Mezitím nakrájíme rajčata na plátky, vyskládáme na talíř, osolíme, opepříme a dáme do ledničky (kdo chce).
Slaninu a camembert nakrájíme na plátky, posypeme kořením na hermelín a vše dáme do ledničky vychladnout.
Vychladit jsem to dala kvůli hermelínu, má tendenci se roztékat a pak by se plátky potrhaly (ale nemusíte, záleží na vás). -
Do zapékací mísy jako první patro vyskládáme brambory, posypeme kořením na americké brambory.
Na to narovnáme slaninu, na slaninu okořeněný hermelín, posypeme brokolicí a dáme rajčata.
Nakonec polijeme smetanou.
Druhé patro skládáme stejně (můžete to skládat podle sebe, suroviny míchat jakkoliv, mně se to osvědčilo takhle). -
Nakonec navrch dáme zbytek slaniny a celé zalijeme zbylou smetanou.
Navrch nakrájíme plátkový sýr. -
Pečeme v troubě na 170°C 60 minut.
Poznámka od kuchařky
Jednoduché, syté a hlavně dobré.