- reklama -
Suroviny
- cca 1,5 kg brambor
- mražená zelenina podle chuti (ale může být i čerstvá, případně sterilovaná)
- 2 nožky ostravské klobásky
- 1/2 cibule
- 250 ml smetany na vaření
- 1 vejce
- tvrdý sýr
- oregano
- majoránka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme brambory, vařím je celé.
-
Po vychladnutí brambor je přes kolečko na brambory protlačím, abych měla kostičky, které dáme do zapékací mísy.
-
Přidáme zeleninu, nakrájenou klobásu a cibuli, kterou nakrájíme na půlkolečka a celé promícháme a zalijeme smetanou, do které jsme rozmíchali vejce a oregano, majoránku a trochu soli. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme cca na 1 hodinu zapéct do trouby.
Poznámka od kuchařky
Ač je to zcela obyčejný recept, zaujal mě způsob porcování brambor před pečením. Zhruba před rokem mi bylo jídlo naservírováno u známých a od té doby nedělám zapečené brambory jinak…
Kuchařka: ryshla