- reklama -
Suroviny
- 500 g těstovin
- sůl
- pepř
- olej
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 větší rajčatový protlak
- bazalka
- oregano
- cukr
- 1 Mozzarella
- 1 větší hermelín
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme.
-
Mezitím připravíme omáčku. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a maso a opečeme.
-
Přidáme oregano a bazalku, osolíme a opepříme dle chuti.
-
Přilijeme protlak a dusíme. Ke konci můžeme trochu dosladit.
-
Zapékací formu vymažeme olejem, na dno vložíme polovinu těstovin, na ně polovinu masové směsi, na směs nakrájený Hermelín, na něj vložíme zbytek těstovin, zbytek masové směsi a posypeme nakrájenou mozzarelou.
-
Vložíme do předehřáté trouby a zepékáme cca 15 minut při 180°C.
Kuchařka: p-e-t-r-a