Zapečená zmrzlina

75
- reklama -

Suroviny

TĚSTO:
140 g vanilkových sušenek
75 g másla
60 g hnědého cukru
60 g mletých ořechů
BANÁNOVÁ ZMRZLINA:
250 ml mléka
1 banánový pudink
70 g krystalového cukru
1 žloutek
100 ml smetany ke šlehání
JAHODOVÁ ZMRZLINA:
3 vejce
150 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
200 g rozmixovaných jahod
KAKAOVÁ NÁPLŇ:
150 ml mléka
100 g moučkového cukru
30 g kakaa
25 g másla
1 lžička kukuřičného škrobu
SNÍH:
3 bílky
150 g krystalového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Keksy rozdrtíme, přidáme máslo, cukr a ořechy. Hmotu rozdrobíme do formy 10×40 cm vystlané alobalem, okraje zvýšíme o 1 cm. Pečeme při 200°C asi 10 minut, necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. BANÁNOVÁ ZMRZLINA: V mléku rozmícháme banánový pudink, žloutek, cukr a za stálého míchání uvaříme pudink.Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme vyšlehanou šlehačku a dáme zmrazit.

  3. KAKAOVÁ NÁPLŇ: všechny suroviny smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu.

  4. JAHODOVÁ ZMRZLINA: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme sníh z bílků.Ze smetany ušleháme šlehačku a smícháme se žloutkovou hmotou. Hmotu přendáme do formy 10×40 cm vystlané alobalem. Po částech nalijeme rozmixované jahody, vidličkou rozmícháme a dáme zmrazit.

  5. ZAPEČENÁ ZMRZLINA: Na upečený plát natřeme banánovou zmrzlinu, na ni rozetřeme kakaovou náplň. Z jahodové zmrzliny opatrně stáhneme alobal a položíme ji na kakaovou náplň. Dáme zmrazit do mrazničky na 3 hodiny.

  6. Bílky s cukrem ušleháme na tuhy sníh, potom dáme nad páru a šleháme ještě 5 minut. Sněhem potřeme celou zmrzlinu a dáme do trouby vyhřáté na 250°C na 5 minut zapéct do světlehněda.

Poznámka od kuchařky

Čerpala jsem z časopisu ZÁKUSKY 2/2009