Suroviny
- TĚSTO:
- 140 g vanilkových sušenek
- 75 g másla
- 60 g hnědého cukru
- 60 g mletých ořechů
- BANÁNOVÁ ZMRZLINA:
- 250 ml mléka
- 1 banánový pudink
- 70 g krystalového cukru
- 1 žloutek
- 100 ml smetany ke šlehání
- JAHODOVÁ ZMRZLINA:
- 3 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g rozmixovaných jahod
- KAKAOVÁ NÁPLŇ:
- 150 ml mléka
- 100 g moučkového cukru
- 30 g kakaa
- 25 g másla
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- SNÍH:
- 3 bílky
- 150 g krystalového cukru
Postup přípravy receptu
-
Keksy rozdrtíme, přidáme máslo, cukr a ořechy. Hmotu rozdrobíme do formy 10×40 cm vystlané alobalem, okraje zvýšíme o 1 cm. Pečeme při 200°C asi 10 minut, necháme vychladnout.
-
BANÁNOVÁ ZMRZLINA: V mléku rozmícháme banánový pudink, žloutek, cukr a za stálého míchání uvaříme pudink.Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme vyšlehanou šlehačku a dáme zmrazit.
-
KAKAOVÁ NÁPLŇ: všechny suroviny smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu.
-
JAHODOVÁ ZMRZLINA: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme sníh z bílků.Ze smetany ušleháme šlehačku a smícháme se žloutkovou hmotou. Hmotu přendáme do formy 10×40 cm vystlané alobalem. Po částech nalijeme rozmixované jahody, vidličkou rozmícháme a dáme zmrazit.
-
ZAPEČENÁ ZMRZLINA: Na upečený plát natřeme banánovou zmrzlinu, na ni rozetřeme kakaovou náplň. Z jahodové zmrzliny opatrně stáhneme alobal a položíme ji na kakaovou náplň. Dáme zmrazit do mrazničky na 3 hodiny.
-
Bílky s cukrem ušleháme na tuhy sníh, potom dáme nad páru a šleháme ještě 5 minut. Sněhem potřeme celou zmrzlinu a dáme do trouby vyhřáté na 250°C na 5 minut zapéct do světlehněda.
Poznámka od kuchařky
Čerpala jsem z časopisu ZÁKUSKY 2/2009