
Suroviny
4 porce
- 1 kg brambor
- 2 větší mrkve
- 1 kousek celeru
- cibule
- 1/2 kg čerstvých zelených fazolek
- mrkev + hrášek (mražená zelenina)
- kousek pórku
- jarní cibulka
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Směs na polití brambor a zeleniny: Kousek nastrouhaného tvrdého sýru, 1 trojúhelník měkkého sýru, 2 lžíce sladkého kečupu, 12% smetana, koření – kurkuma, garam masala, majoránka (kurkuma a garam masala se dá nahradit jakýmkoli kořením, které používáme např.červená sladká paprika, gril.koření a pod.), 2 stroužky česneku, libeček, hrst pažitky a 1,5 dcl vody. Vše rozmixujeme.
-
Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na jemno, celer si nastrouháme na jemném struhadle. Fazolky očistíme a nakrájíme na 3 díly. Pórek a jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka.
-
Na pánev s trochou oleje dáme cibulku, pórek a jarní cibulku. Poté přidáme fazolky, mrkev, mraženou zeleninu, celer a osolíme. Krátce restujeme.
-
Na plech si rozložíme brambory, které posypeme kmínem a posolíme. Poté přidáme z pánve restovanou zeleninu. Zalijeme rozmixovanou směsí. Pečeme dokud nemáme brambory měkké.
Poznámka od kuchařky
Jelikož to dnes byla improvizace, tak příště bych do tohoto pokrmu přimíchala smažené vepřové kousky. Jinak doporučuji i bez masa:-)