Zapečená zelenina

194
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg brambor
2 větší mrkve
1 kousek celeru
cibule
1/2 kg čerstvých zelených fazolek
mrkev + hrášek (mražená zelenina)
kousek pórku
jarní cibulka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Směs na polití brambor a zeleniny: Kousek nastrouhaného tvrdého sýru, 1 trojúhelník měkkého sýru, 2 lžíce sladkého kečupu, 12% smetana, koření – kurkuma, garam masala, majoránka (kurkuma a garam masala se dá nahradit jakýmkoli kořením, které používáme např.červená sladká paprika, gril.koření a pod.), 2 stroužky česneku, libeček, hrst pažitky a 1,5 dcl vody. Vše rozmixujeme.

  2. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na jemno, celer si nastrouháme na jemném struhadle. Fazolky očistíme a nakrájíme na 3 díly. Pórek a jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka.

  3. Na pánev s trochou oleje dáme cibulku, pórek a jarní cibulku. Poté přidáme fazolky, mrkev, mraženou zeleninu, celer a osolíme. Krátce restujeme.

  4. Na plech si rozložíme brambory, které posypeme kmínem a posolíme. Poté přidáme z pánve restovanou zeleninu. Zalijeme rozmixovanou směsí. Pečeme dokud nemáme brambory měkké.

Poznámka od kuchařky

Jelikož to dnes byla improvizace, tak příště bych do tohoto pokrmu přimíchala smažené vepřové kousky. Jinak doporučuji i bez masa:-)