
- reklama -
Suroviny
- 600 g Tilápie
- 5 veklých brambor(oloupaných, nakrájených na plátky)
- 2 větší cibule (oloupané nakrájené na kolečka)
- 1 hlavička česneku (oloupaného nakrájeného na plátky)
- 20 zelených oliv (nakrájených )
- 6 velkých rajčat ( nakrájených na plátky)
- 125 g mozzarelly(nakrájené na plátky)
- 2 KL koření na ryby
- sůl
- citronový pepř (podle potřeby)
- 5 větších lístků bazalky
- 2 větvičky rozmarýnu
- 2 větvičky saturejky
- 2 PL olivového oleje
- 100 ml kuřecího vývaru
Postup přípravy receptu
-
Rybu si osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek si orestujeme na troše oleje. Zbytkem vymažeme zapékací mísu.
-
Na dno zapékací mísy dáme brambory, mírně je osolíme a opepříme. Brambory poklademe rybou, kterou posypeme kořením na ryby. Další na řadě je orestovaná cibule s česnekem, olivy, bylinky a rajčátka.
-
Vrstvy opakujeme končíme vrstvou brambor, kterou poklademe plátky mozzarelly, podlijeme vývarem, přikryjeme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 250°C po 10 minut.
-
Troubu stáhneme na 180°C pečeme 30 minut. Sundáme pokličku, zapneme gril a necháme asi 5 minut grilovat. Dobu pečení si každý ohlídá podle své trouby, protože každá trouba peče jinak.
Kuchařka: suslajda