
- reklama -
Suroviny
- 6 vajec
- 60 g jemně strouhaného tvrdého sýra (nejlépe goudy)
- 2 lžíce smetany
- pepř
- sůl
- máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Použijeme 6 šálků, na každý žloutek jeden, abychom zachovali jejich tvar.
-
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, který rovnoměrně rozetřeme do vymazané zapékací formy nebo vyššího pekáčku a povrch dobře uhladíme.
-
Lžící vyhloubíme šest důlků, do kterých vložíme jednotlivé žloutky a pokapeme je smetanou.
-
Opepříme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C 10-15 minut.
-
Podáváme se špenátem.
Kuchařka: Eliza